Hilda Bruls  

BATC Complementair Therapeut 

Zingeving

Er zijn tegenwoordig veel mensen die zich onzeker voelen over hun leven, want ons hectische leven geeft ons eigenlijk maar weinig mogelijkheid om echt onze eigen antwoorden te vinden. Soms kan je zelfs het gevoel dat geen enkele grote levenskeuze door jezelf is gemaakt. Soms laat je het leven op zijn beloop en volgen de dagen elkaar gewoon op. Je heb niet het gevoel ergens naar toe te werken en je heb vragen Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Deze vragen komen vaak naar boven als je even niet lekker in je vel zit en geen verbinding kan vinden met de mensen en activiteiten om je heen.

Een gebrek aan zingeving in je leven kan aanvoelen als gebrek aan energie, doelloosheid en verveling. Wil je je leven zinvoller maken? Stel jezelf deze vragen:

Wie ben ik?
Wat vind ik van mezelf?
Wat zijn mijn waarden in het leven?
Is het goed dat ik er ben?
Waar wordt ik blij van en wat geeft mij energie?
Als er geen drempels waren, wat zou ik doen en hoe zou ik zijn
Als ik nog een week te leven had, wat zou ik dan beslist nog willen doen?
Wat vervult me met passie, inspireert me en geeft me energie?
Welke wensen en dromen staan er op mijn verlanglijstje?
Waar zou ik me de rest van je leven mee bezighouden als er geen beperkingen waren?
Welke mensen, plaatsen, bezigheden, muziek, of boeken vind ik interessant?
Waar werd ik als kind blij en energiek van?
Waar ben ik goed in?
Is er een god?

Klinkt dit herkenbaar? Zit jij met zingevingsvragen en kom je er zelf niet helemaal uit? Wil je graag weer zinvol leven?  Ik kan je helpen met de juiste vragen te stellen je een spiegel voorhouden, je laten zien wat je vaste patronen zijn en waarom sommige dingen lastig voor je zijn. Blijf er niet te lang mee rondlopen.

Vul het Contact formulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.